Witamin E.
- Naturalny przeciwutleniacz.
- Chroni przed stresem oksydacyjnym.*
Witamin E to naturalny przeciwutleniacz o dużej sile dziąłania, chroniący przed stresem oksydacyjnym.*
Aby ochronić się przed stresem oksydacyjnym, organizm produkuje arsenał przeciwutleniaczy. Zadaniem przeciwutleniaczy jest neutralizacja wolnych rodników, które mogą być szkodliwe dla komórek. Witamina E przyczynia się do ochrony komórek przed stresem oksydacyjnym.
*ROZPORZĄDZENIE KOMISJI (UE) NR 432/2012 z dnia 16 maja 2012 r. ustanawiające wykaz dopuszczonych oświadczeń zdrowotnych dotyczących żywności, innych niż oświadczenia odnoszące się do zmniejszenia ryzyka choroby oraz rozwoju i zdrowia dzieci. Złącznik - wykaz dopuszczonych oświadczeń zdrowotnych.
Zalcany sposób użycia.
- Spożywać dziennie jedną kapsułkę, popijając szklanką wody.
- Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia!
- Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Skład.
Dzienna porcja: 1 kapsułka, ilość porcji w opakowaniu: 100
|
|
1 kapsułka
|
RWS**
|
octan DL-alfa-tokoferylu
|
205 mg
|
***
|
-w tym witamina E
|
200 mg
|
1667%
|
**RWS: dzienne referencyjne wartości spożycia dla osób dorosłych. *** RWS nie zostało ustalone.
|
Składnki.
Octan DL-alfa-tokoferylu, otoczka kapsułki [żelatyna, substancja utrzymująca wilgoć (glicerol), woda oczyszczona], emulgator: lecytyny (soja).
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Stosować jedynie jako uzupełnienie diety. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Przed użyciem zapoznaj się z treścią polskiej etykiety, która zawiera zalecenia i dawkowanie oraz informacje dotyczące stosowania i przechowywania produktu. Suplementy diety i środki specjalnego przeznaczenia żywieniowego posiadają aktualną datę przydatności do spożycia nie krótszą niż 3 miesiące. Data przydatności do spożycia znajduje się na spodzie lub boku opakowania. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu niedostępnym dla dzieci, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić przed światłem. Niektóre produkty mogą zawierać fenyloalaninę i nie mogą być spożywane przez osoby chore na fenyloketonurię.
Pamiętaj, że bardzo ważny jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia.
Chronić przed światłem. Przechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym miejscu, w sposób niedostępny dla małych dzieci.