L-Cytrulina.
- Neutralny smak.
- Zawartość składnika aktywnego w czystej postaci.
- Formuła bardzo popularna wśród sportowców.
L-cytrulina jest aminokwasem endogennym (warunkowo egzogennym), którego organizm nie potrafi wyprodukować w wystarczających ilościach szczególnie w czasie większego wysiłku. Cytrulina w dużych ilościach występuje na przykład w arbuzach. W wyniku synergicznego połączenia cytruliny oraz kwasu jabłkowego powstaje jabłczan cytruliny. Kwas jabłkowy (jabłczan) jest kwasem organicznym, naturalnie występującym na przykład w jabłkach. L-cytulina tworzy ornitynę i argininę.
Więcej informacji na temat produktu? Napisz do nas albo zadzwoń 513 969 990. Nasz ekspert chętnie odpowie na pytania i doradzi.
Zalecany sposób użycia.
Zmieszaj 3 g proszku (pół miarki= 1 czubata łyżeczka) z 300 ml wody lub soku.
Skorzystaj z shakera!
Nie należy przekraczać zalecanej dziennej dawki.
1 porcja (3 g):
- 2990 mg jabłczanu cytruliny.
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Stosować jedynie jako uzupełnienie diety. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Przed użyciem zapoznaj się z treścią polskiej etykiety, która zawiera zalecenia i dawkowanie oraz informacje dotyczące stosowania i przechowywania produktu. Suplementy diety i środki specjalnego przeznaczenia żywieniowego posiadają aktualną datę przydatności do spożycia nie krótszą niż 3 miesiące. Data przydatności do spożycia znajduje się na spodzie lub boku opakowania. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu niedostępnym dla dzieci, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić przed światłem. Niektóre produkty mogą zawierać fenyloalaninę i nie mogą być spożywane przez osoby chore na fenyloketonurię.
Pamiętaj, że bardzo ważny jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia.
Chronić przed światłem. Przechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym miejscu, w sposób niedostępny dla małych dzieci.